Kan jouw papegaai of parkiet echt zo oud worden?

Het is natuurlijk allereerst afhankelijk van de soort, maar het is een bekend gegeven dat papegaaien en parkieten een veelvoud ouder worden dan alle andere huisdieren. 25 tot 100 jaar is geen uitzondering.

Het is ook een bekend gegeven dat een bezoekje aan de dierenarts een flinke aanslag op je portemonnee kan zijn.

Die 2 zekerheden samen, een lange levensduur en hoge kosten voor gezondheidsproblemen, zorgen er voor dat het niet moeilijk te bedenken is dat je bij gevoelige dieren zoals vogels een keer voor onaangename verrassingen kan komen te staan.
Zeg maar gerust: komt te staan als je van bepaalde zaken niet op de hoogte bent, want dat is wat de praktijk van het houden van papegaaien en parkieten ons in elk geval heeft geleerd.

In de loop der jaren hebben we heel wat vogel liefhebbers geholpen met nuttige adviezen die problemen met het welzijn van hun papegaai of parkiet hebben verholpen en voorkomen.

Zo kwamen we er in de beginjaren van de papegaaienschool al snel achter dat er een groot verschil bestaat tussen dierenarts en vogelarts, omdat in de standaard opleiding tot dierenarts nauwelijks tot geen aandacht wordt geschonken aan vogels in het algemeen.
Dit omdat honden, katten, cavia’s, konijnen en paarden nu eenmaal veel vaker worden gehouden dan papegaaien en parkieten en er dus in de redenering van de opleiding geen droog brood aan vogels te verdienen valt.

Dit ga je begrijpen, als het te laat is, want prooidieren zoals papegaaien en parkieten laten pas blijken dat ze iets mankeren, wanneer het (bijna) te laat is. Jij rent dan naar de eerste de beste dierenarts in de buurt die ‘voor het eerst een amazone papegaai ziet’ en direct een ‘virus’ constateert. De standaard ‘diagnose’ wanneer de dierenarts ook geen idee heeft wat er aan de hand is, maar wel graag het feit in rekening brengt dat jij 10 minuten van zijn tijd in beslag hebt genomen. Het klinkt wellicht wat overdreven, maar geloof me ik verzin het niet!

 

Hoe kun jij zelf signaleren of er iets mis is en wat moet je dan doen?

Welke soorten vogels zijn gevoelig voor welke ziektes en aandoeningen?
Zijn er ziektes bij kromsnavels die gevaarlijk zijn voor de mens die ze in huis houdt?

Hoe komt het dat nagenoeg iedereen last van de longen krijgt wanneer er langdurig een vogel in huis wordt gehouden en kun je daar iets tegen doen?
Waarom werken luchtfilters niet hierbij?

Dit is zomaar een greep uit de vragen die wij het meest gesteld krijgen.

Nog afgezien van de enorme investeringen die men doet bij de aanschaf en dagelijkse verzorging van papegaaien, je wilt niet dat jouw dierbare papegaai of parkiet vroegtijdig komt te overlijden of de rest van zijn leven leid aan een ongeneeslijke ziekte omdat jij er te laat achter kwam.

Zoals je wellicht weet als volger van onze nieuwsbrieven, registreren wij van het begin van de hobby alles wat we meemaken en leren. Hieruit is allereerst de papegaaienschool.nl ontstaan.

Zoals gezegd kwamen wij al vrij snel na het starten van de ‘vogelhobby’ nu al weer ruim 20 jaar geleden zelf door schade en schande achter het feit dat er in Nederland maar 3 dierenartsen zijn die zich officieel vogelspecialist mogen noemen.

Na vreselijke missers zelf meegemaakt te hebben en nog veel meer vernomen te hebben van mede papegaaienliefhebbers kwamen we uiteindelijk en onder andere terecht bij de enige ‘vogelarts’ in Nederland die meer dan 20 jaar dagelijkse ervaring heeft met alle soorten papegaaien en parkieten die hier in gevangenschap worden gehouden. Je kunt je voorstellen wat een enorme schat aan ervaring je dan tot je beschikking krijgt. Dat is goud in de medische papegaaienwereld.

Wist je dat we naast de papegaaienschool ook een ander baanbrekend project hebben?
Dat is de PapegaaienWelzijnWijzer.nl.

Je kunt dit project het beste omschrijven als het grootste online ( en offline) naslagwerk m.b.t. alles wat te maken heeft met de fysieke en mentale gezondheid van in gevangenschap gehouden papegaaien en parkieten.

Ook hierbij is weer een van de unieke eigenschappen dat er een dynamische website aan gekoppeld is, waardoor het mogelijk wordt om voortdurend voortschrijdend inzicht aan het project toe te voegen d.m.v. updates. Het zal niet de eerste keer zijn dat revolutionaire en minder schokkende maar toch belangrijke verbeteringen worden uitgevonden die betrekking hebben op het houden van vogels en deze nooit de mensen bereiken die een vogel als huisdier houden. Het wordt ergens in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd waar iemand er goeie naam mee maakt en dan houd het vaak op.

Niet voor ons.
Alles wat ons in de afgelopen 20 jaar ter ore is gekomen op het gebied van kromsnavel welzijn hebben we verwerkt in de papegaaien welzijn wijzer.

Het mooiste is nu dat jij slechts enkele seconden nadat je dit bericht hebt gelezen ook de volledige beschikking kunt hebben over al deze kennis en ervaring!
Wanneer je maar wilt, log je in voor uniek video materiaal en/of open je het maar liefst ruim 200 pagina’s tellende werkboek waar je alles vindt van gebroken poot, via veren plukken, ademhalingsproblemen, bijten, schreeuwen, gedragsverandering en bol zitten tot de beste praktische adviezen voor de hoogste kwaliteit van leven voor elke papegaaien- en parkietensoort.

Het wordt nog beter:

zo’n gigantisch naslagwerk waar je levenslang toegang toe kunt krijgen zonder abonnementskosten, maar met slechts een gering eenmalig inschrijfgeld heeft een waarde van honderden euro’s. Als je alleen al bedenkt dat je er in veel gevallen een bezoek aan de dierenarts mee kunt voorkomen, heb je dat haast symbolische inschrijfgeld er met slechts 1 uitgespaard bezoek al uit!

Het kost je namelijk minder aan deelname kosten dan gemiddeld slechts 1 bezoek met je papegaai of parkiet aan een dierenarts!
Bovendien heb je ook nog de garantie dat mocht je onverhoopt geen antwoord vinden op jouw specifieke medische vogelvraag je via de ingebouwde helpdesk erom kunt vragen, zodat wij weer een nieuwe update aan dit unieke project kunnen toevoegen. Immers via het internationale netwerk dat we ondertussen hebben opgebouwd moet het heel raar lopen wil de gezochte informatie niet boven water komen.

Bij de op dit moment tijdelijke actie krijg je zelfs 2 jaar lang alle updates geheel gratis erbij, net als een unieke dvd met o.a. een interview met een van de meewerkende vogelartsen.
Jazeker ook de eerder genoemde vogelarts levert een belangrijke bijdrage aan dit project wat al vele vogels aan een betere kwaliteit van leven heeft geholpen.

Profiteer van de huidige tijdelijke flinke kortingsactie en zorg je het grootste vogel welzijn naslagwerk voor altijd achter de hand hebt, zodat je nooit te laat bent om in te grijpen als dat nodig blijkt, maar nog beter alle mogelijke tips en adviezen opdoet om problemen te voorkomen.

Dit is de link die je moet hebben: https://papegaaienwelzijnwijzer.nl/

vriendelijke vogelgroet,

Team PapegaaienWelzijnWijzer.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.