Een papegaai kopen.

Niet zelden gaan mensen naar de eerste de beste dierenwinkel of papegaaienspeciaalzaak, ze gaan naar binnen, kiezen een papegaai uit, rekenen af en gaan naar huis. Dit heeft tot gevolg dat men vaak niet weet waar men aan begint. Wat ons betreft zou dit niet eens mogelijk moeten zijn.

Omdat alle papegaaien en parkieten een gemiddelde levensverwachting van 25 t/m maar liefst 100 jaar hebben en DAT dus de tijd betreft die JIJ voor hen verantwoordelijk bent als je ze in gevangenschap houdt en/of dat van plan bent.
Huwelijken duren gemiddeld niet eens zo lang! Dus hoe belangrijk is het om te weten wat je te wachten staat voor je eraan begint?
Als hetgeen wij op zo leesbaar mogelijke wijze hebben neergezet al teveel moeite voor iemand is die van plan is een papegaai of parkiet als huisdier te gaan kopen en houden, hoe denkt diegene dan al die jaren dagelijks met een intelligent dier als een papegaai om te kunnen gaan?

Daarbij opgeteld nog de soms gruwelijke voorbeelden van mensen die net zo enthousiast een papegaai kochten als iedereen, maar uiteindelijk het dier getraumatiseerd en al ergens hebben gedumpt om er maar vanaf te zijn.
Een papegaai of parkiet kopen en houden als huisdier is ontzettend leuk, boeiend en zelfs fascinerend als JIJ er de juiste persoon voor bent. Kinderen zijn dat bijvoorbeeld dus NIET. Sorry. Is het de succesvolle hobby van de ouders DAN gaat het prima met kinderen samen, maar koop nooit een papegaai of parkiet omdat het zo leuk zou zijn voor de kinderen.
Het is wetenschappelijk vastgesteld dat bijvoorbeeld de grijze roodstaartpapegaai verstandelijke vermogens heeft die je kunt vergelijken met die
van een kind van 5 jaar oud. Wel eens een kind in een kooi opgesloten 1 uur? Wat dan na 8 jaar, 80 jaar?

Naast dat wij als liefhebberij papegaaien en parkieten houden, hebben we ons in de loop der jaren met deze hobby gespecialiseerd in het tot huisdier socialiseren van o.a. uit deze succesvolle hobby afkomstige jongen. Tegelijkertijd is ook het trainen van allerlei mogelijke soorten volwassen vogels en het coachen van de dagelijkse omgang met papegaaien en parkieten een specialisatie geworden. De hieruit voortvloeiende kennis delen we graag via verschillende projecten die je op en via deze website kunt vinden. Zoals onze speciale volledig GRATIS handleiding bij de aanschaf van een papegaai of parkiet die je HIER kunt ophalen.

Waar koop je de juiste papegaai?

Verstandig is het om goed na te denken over de winkel /kweker waar jij jouw papegaai wilt gaan kopen. Op het internet kom je de vreselijkste verhalen tegen.
Kijk eens naar onze recensies, bekijk onze Facebook/Instagram–pagina, of neem eens contact op via deze site of die van onze hobby kwekerij.
Ook is het een goed idee met in het achterhoofd het feit dat je een papegaai voor heel je leven koopt, eerst een workshop of cursus in onze papegaaienschool te volgen.
Zo krijg je uit de eerste hand een super compleet overzicht van alles wat je te wachten staat en het is nog ontzettend leuk ook dat allemaal bij te leren ook. Zelfs als je uiteindelijk niet zou besluiten een papegaai te kopen.

Je zult helaas ontdekken dat nogal wat winkels en/of kwekers afvallen als je onderzoek gaat doen, maar een aantal zullen er ook goed tussen uit springen. Beoordeel niet te snel adhv negatieve internet berichten, want tegenwoordig moet je wel haast alles met een zak zout nemen wat er openbaar online te lezen valt. Dat geldt dan ook voor wat je nu aan het lezen bent, zou je terecht zeggen. Dat klopt en als je dus even grondig doorleest, zie je dat wij al ruim 20 jaar intensief in de weer zijn met allerlei soorten papegaaien en parkieten, waarmee we o.a. zelf onder 1 dak leven. Dat kan bepaald niet van iedereen gezegd worden die een papegaai verkoopt. Een papegaai kopen of verkopen is 1 ding, maar er als tamme vogel mee omgaan levenslang is nog heel wat anders. Het is daarom dat we graag onze kennis en ervaringen delen via de speciaal daarvoor opgezette online en offline projecten die je via deze site kunt vinden, zoals natuurlijk de BirdBox Papegaaienschool en de enorm uitgebreide GrijsGebied workshop waarin de Grijze Roodstaartpapegaai centraal staat.

Als je een papegaai gaat kopen, moet je ook op de hoogte zijn van allerlei wettelijke verplichting, zoals ringen, vergunning, eisen die aan huisvesting worden gesteld en uiteraard weten wat er allemaal bij komt kijken qua voeding, sociale behoeften en andere natuurlijke behoeften om de papegaai levenslang de best mogelijke kwaliteit van leven te kunnen bieden. Zo verkopen wij nooit een papegaai zonder officiële en dus door het laboratorium ondertekende gezondheidsverklaring, vaste voetring en bijbehorende cites verklaringen waar nodig.

Wij hebben een goede reputatie waar wij hard voor werken bij degenen die ons kennen. Een Achterban en mailinglijst van deelnemers aan onze workshops en cursussen die ver over tweehonderdduizend gaat, bouw je niet zomaar op.
We houden veel van onze papegaaien en parkieten en verzorgen ze met veel passie, enthousiasme en liefde. Ook na de aankoop blijven we vaak betrokken via de verschillende online leden websites die we juist daarvoor hebben opgezet.
We hebben wat de papegaaien en parkieten betreft geen ‘klanten’ want we zijn daarin geen bedrijf, maar uitsluitend mede liefhebbers.

Vergeet niet jouw gratis handleiding HIER op te halen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.