FAQ

Veel gestelde vragen die we ontvangen

Welkom op de Veel gestelde Vragen (FAQ) pagina van BirdBox.nl!

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten, diensten en bestellingen. 

We hebben deze FAQ-sectie samengesteld om u te helpen snel en gemakkelijk de informatie te vinden die u nodig heeft. Of u nu vragen heeft over het plaatsen van een bestelling, de verzendkosten, onze retourbeleid, of de specificaties van onze vogelhuisjes, u vindt hier alle antwoorden.

Veel gestelde Vragen:
Hoe plaats ik een bestelling?

Stap-voor-stap instructies voor het plaatsen van een bestelling op BirdBox.nl.
Wat zijn de verzendkosten en levertijden?

Informatie over onze verzendopties, kosten en verwachte levertijden.
Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Uitleg over hoe u uw bestelling kunt volgen via ons tracking systeem.
Wat is jullie retourbeleid?

Details over hoe u producten kunt retourneren en wat de voorwaarden zijn.
Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Overzicht van de verschillende betaalopties die we aanbieden.
Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Informatie over hoe en wanneer u uw bestelling kunt wijzigen of annuleren.
Zijn de vogelhuisjes weerbestendig?

Specificaties en duurzaamheid van onze producten.
Bieden jullie ook maatwerk aan?

Mogelijkheden voor het bestellen van op maat gemaakte vogelhuisjes.
Hoe neem ik contact op met de klantenservice?

Verschillende manieren om in contact te komen met onze klantenservice voor verdere vragen of ondersteuning.
Heeft u een vraag die hier niet beantwoord wordt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan klaar om u te helpen!

Kromsnavel eigenaren vragen:

Welke vaccinaties hebben kromsnavels nodig?

Het antwoord is simpel: geen een. Zorg voor correcte voeding dan heeft de vogel ruim voldoende natuurlijke weerstand.

Hoe vaak moet ik met mijn vogel naar de dierenarts?

Ga nooit zomaar naar een willekeurige dierenarts met een papegaai of parkiet. Verzeker jezelf ervan dat je naar een in vogels gespecialiseerde dierenarts gaat. Slechts degenen met een hiervoor afgeronde opleiding mogen zich zo kwalificeren.

Welke parasieten preventies heeft een kromsnavel nodig?

Kromsnavels, zoals papegaaien en parkieten, kunnen gevoelig zijn voor verschillende parasieten. Preventie is essentieel om hun gezondheid en welzijn te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke preventiemaatregelen:

Regelmatige schoonmaak: Zorg ervoor dat de kooi en accessoires regelmatig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd om de kans op parasietbesmetting te minimaliseren.

Gezond dieet: Een uitgebalanceerd dieet versterkt het immuunsysteem van de vogel, waardoor ze minder vatbaar zijn voor parasieten.

Regelmatige veterinaire controles: Laat uw kromsnavel regelmatig controleren door een dierenarts die gespecialiseerd is in vogels. Dit helpt bij het vroegtijdig opsporen en behandelen van eventuele parasitaire infecties.

Parasietenbehandeling: Gebruik preventieve behandelingen tegen veelvoorkomende parasieten zoals mijten, luizen en wormen. Er zijn speciale anti-parasitaire middelen beschikbaar voor vogels.

Quarantaine voor nieuwe vogels: Houd nieuwe vogels eerst in quarantaine voordat ze bij andere vogels worden geplaatst. Dit helpt om te voorkomen dat nieuwe parasieten worden geïntroduceerd in de bestaande vogelpopulatie.

Hygiënische drink- en voedingsbakken: Zorg ervoor dat drink- en voedingsbakken dagelijks worden schoongemaakt om besmetting met parasieten via voedsel en water te voorkomen.

Door deze preventieve maatregelen te volgen, kunt u de kans op parasitaire infecties bij uw kromsnavel aanzienlijk verminderen en hun gezondheid behouden.

Wat voer ik mijn papegaai of parkiet?

Hier is zoveel over te zeggen dat niemand deze vraag in zijn algemeenheid zo maar zou mogen beantwoorden. Deze vraag goed beantwoord zien, is al reden genoeg om je in te schrijven voor de papegaaienschool, want daar wordt al de nodige aandacht geschonken aan welke voeding bij welke soorten hoort en welke juist niet. Verkeerde voeding is oorzaak nummer 1 van alle gezondheidsproblemen bij kromsnavels in gevangenschap!

Om je toch vast op weg te helpen: Een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding is essentieel voor de gezondheid van je papegaai of parkiet. Hier zijn de belangrijkste componenten van hun dieet:

Zaden en Pellets: Zaden zijn een belangrijk onderdeel van het dieet, maar moeten worden aangevuld met pellets om een uitgebalanceerde voeding te garanderen. Pellets bevatten vaak extra vitamines en mineralen.

Verse Groenten en Fruit: Deze bieden essentiële vitamines en mineralen. Groenten zoals wortelen, broccoli, en spinazie zijn uitstekend, evenals fruit zoals appels en bessen.

Eiwitbronnen: Eiwitten kunnen worden verkregen uit gekookte eieren, bonen, en soms kleine hoeveelheden mager vlees of vis. Dit is belangrijk voor de groei en het onderhoud van spieren.

Supplementen: In sommige gevallen zijn extra vitamines en mineralen nodig, vooral als het dieet niet voldoende gevarieerd is. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je supplementen toevoegt.

Het is belangrijk om variatie in het dieet te behouden en altijd vers water beschikbaar te stellen. Door een goed gebalanceerde voeding aan te bieden, zorg je ervoor dat je papegaai of parkiet gezond en gelukkig blijft.

Hoe vaak moet mijn vogel in bad?

Wanneer jij maar zorgt voor 24/7 vers water bepaald je papegaai of parkiet zelf wanneer hij er gebruik van maakt.

Welke benodigdheden moet ik hebben?

Correcte voeding, correct speelgoed, zo groot mogelijke kooi of helemaal geen, maagkiezel, grit, klei, stof afzuiging, noodpakket zoals warmte lamp en ehbo zaken...teveel om op te noemen. In de papegaaienschool vind je hiervoor speciale check lijsten.

Hoe maak ik mijn huis papegaai bestendig?

Zorg dat je vogel dagelijks kan vliegen en daarmee de noodzakelijke lichaams-beweging krijgt. Gelijk met de juiste voeding is dit het allerbelangrijkste. Geen gevaarlijke losse voorwerpen die te pletter vallen tijdens een noodlanding, ramen afdekken of zichtbaar maken met stickers, geen tocht, maar wel ventilatie. Een ionisator voor wegnemen van minuscule stofdeeltjes zorgt ervoor dat die niet in je longen komen. Negeer dit en je zit binnen 5 jaar bij de longarts.

Waarom is vogeltraining belangrijk?

Alle papegaaien en parkieten zijn prooidieren. Vechten of vluchten is hun devies. De mens is het roofdier. Wil je alsnog zijn beste vriend worden i.p.v. natuurlijke vijand nummer 1? Hoe denk je dat precies te gaan aanpakken en gemiddeld 75 jaar dagelijks vol te kunnen houden? Juist, daarom hebben we nu bijna 30 jaar terug de papegaaienschool opgericht. 24 uur per dag 7 dagen in de week de rest van je leven altijd toegang tot het grootste kromsnavel naslagwerk ooit!

Vragen over lidmaatschap:

Wat ga ik leren?

In de BirdBox Papegaaienschool leer je alles over het trainen van je papegaai of parkiet met vriendelijkheid en liefde. De cursus behandelt papegaaienbiologie, psychologie, huisvesting, voeding en trainingstechnieken, en helpt je je vogel beter te begrijpen en effectief te trainen om een gezond en gelukkig leven samen te leiden. Daarnaast bevat de papegaaienschool dusdanig veel belangrijke informatie dat je het lidmaatschap levenslang als naslagwerk kunt gebruiken wanneer zich wat dan ook voordoet met je papegaai of parkiet.

Welke vogelsoorten worden behandeld?

De Papegaaienschool is bedoeld voor ALLE soorten kromsnavels. Dat staat dus voor alle soorten papegaaien en parkieten. De ene soort heeft wat andere aangeboren eigenschappen dan de andere, maar ook dat wordt behandeld. De verschillen zijn in z'n algemeenheid echter klein, waardoor vrijwel al het materiaal geschikt is voor toepassing op alle soorten. Voor de Grijze Roodstaartpapegaai hebben we een aparte cursus ontwikkeld genaamd Grijs Gebied. Niet omdat het anders moet zijn, maar deze soort is dusdanig geliefd vanwege zijn spraakvermogen dat andere facetten die veel belangrijker zijn vaak over het hoofd worden gezien. Hoe dat allemaal zit ontdek je dus tot in het kleinste detail via GrijzeRoodstaartPapegaai.com.

Wordt er ook aandacht besteed aan vliegtraining buiten?

Alles wat vooraf moet gaan aan het mee naar buiten nemen van je kromsnavel wordt behandeld Daarmee kun je in principe vliegtraining gaan toepassen, echter is er op dit moment een gloednieuwe module in de maak helemaal gewijd aan 'free flight' die is dus bij inschrijving hier en nu altijd al inclusief.

Leer ik ook hoe mijn vogel zindelijk wordt?

Er is een speciale stap voor stap uitleg over het zindelijk maken van kromsnavels zonder dat dit de gezondheid zou kunnen schaden. Dit laatste wil nog wel eens een risico vormen als men niet weet wat men doet.

Leer ik ook hoe je jonge vogels moet trainen?

Er is een specifiek gedeelte over jonge vogels die nog in de afhankelijkheidsfase verkeren. Hier leer je hoe je als mens een verantwoord fundament legt in het leven van een jonge papegaai en parkiet.

Is de lesstof ook toepasbaar op oudere papegaaien of parkieten?

Jazeker. De methodes, ervaringen en adviezen gelden voor alle leeftijden en er wordt vermeld wat bij oudere of juist jongere vogels anders aangepakt zou moeten worden. Zoals men bijvoorbeeld het afhankelijke gedrag van een kromsnavel kuiken niet moet verwarren met 'oh wat is die toch tam'. Afhankelijk zijn van de ouder vogels is iets geheel anders dan tam in de zin van 'ingeburgerd als huisdier onder de mensen'. Dat laatste is ons uitgangspunt inclusief de stelling: Denk Buiten de Kooi.

Voeding

Je leert welke voeding voor welke soort geschikt is en waarom.

Training

Voordat er getraind kan worden, moet een vogel hanteerbaar zijn, we beginnen dus bij het begin.

Cursussen

Er zijn verschillende combinatie-pakketten mogelijk die allen hier op de website te vinden zijn.

Wekelijks vogel inspiratie in je inbox

100 jaar lang dagelijks je papegaai of parkiet tevreden houden is knap,
twijfel niet langer, maar zet die stap:

birdbox

Volg Ons

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt direct toegang tot regelmatige vogelinspiratie.

Wij verwerken uw persoonlijke gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid. U kunt uw toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink te klikken onderaan al onze e-mails.

Close
Birdbox Papegaaien School